Miere de salcâm

Miere de salcâm

30lei
/ Kg

Culoarea mierii de salcâm variază de la incolor, până la o culoare ușor gălbuie, un factor decisiv fiind fagurele din care mierea este extrasă.

Acest produs este momentan indisponibil

Stoc epuizat

Descriere produs

Culoarea mierii de salcâm variază de la incolor, până la o culoare ușor gălbuie, un factor decisiv fiind fagurele din care mierea este extrasă.

Mierea de salcâm conține majoritatea mineralelor esențiale organismului uman: fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan, dar și vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B6. Este recomandată pentru combaterea infecțiilor bronho-pulmonare, împotriva guturaiului, astmului, în scleroză, pneumonie, tuberculoză, în tulburări de memorie, afecțiuni cardio vasculare și multe alte afecțiuni.

Pentru a-și păstra toate proprietățile benefice, mierea nu trebuie încălzită la o temperatură peste cea normală a stupului, de aproximativ 35 – 40 grade Celsius.

În mod natural, mierea de calitate superioară cristalizează după un interval de timp mai lung sau mai scurt, în funcție de raportul fructoză/glucoză. În mod normal mierea de salcâm niciodată nu cristalizează în proporție de 100%, datorită faptului că aceasta conține mai multă fructoză decât glucoză (peste 40% fructoză și doar în jur de 34% glucoză).

Produse similare